آموزش جوشکاری

سرابیان مقدم

آموزش جوشکاری

سرابیان مقدم

جوشکاری اکسی اسیتیلن - طرز تهیه اکسیژن واسیتیلن

طرز تهیه اکسیژن برای فرآیند جوشکاری اکسی گاز

 ابتدا هوا را از صافی های ویژه عبور داده تا گرد و غبار، چربی و بخار آن گرفته شود. لذا مراحل ذیل به صورت متوالی انجام می گیرد سپس

1-هوا توسط کمپرسور تا فشار bar ۲۰۰ تحت فشار قرار می گیرد

 2- هوای متراکم شده از داخل کوپل هایی عبور نموده و باعث سرمازدگی و در نتیجه تبدیل هوای متراکم به مایع می گردد(مانند سیستم سرما ساز در یخچال ها)

3-در این حالت فشار گاز افت نموده و به bar ۴ کاهش می یابد و دمای هوای مایع به ۲۰۰°C- میرسد.

4-هوای مایع را مجددا حرارت داده و در       C° ۱۹۶- گاز نیتروژن جدا شده و در ۱۸۳°C-  گاز اکسیژن تبخیر و جدا              می گردد. | گاز اکسیژن خالص را داخل کپسولها به صورت فشرده یا به صورت مایع در داخل کپسولهای مخصوص برای استفاده در فرآیند جوشکاری اکسی گاز به بازار عرضه می کنند.

کپسولهای ذخیره گاز برای استفاده در فرآیند جوشکاری اکسی گاز 

 کپسول اکسیژن برای استفاده در فرآیند جوشکاری اکسی گاز 

 از آنجاییکه اکسیژن با فشار بالایی در داخل کپسول ذخیره می گردد. لذا برای ساخت کپسول از فولادی با استحکام ۸۰ m2kg/m استفاده می گردد.  کپسول اکسیژن برای استفاده در فرآیند جوشکاری اکسی گاز  از طریق فرآیند اکستروژن تهیه شده و بدون درز می باشند. ضخامت دیواره کپسول در حدود ۸ تا ۹ میلیمتر و ارتفاع آن ۱۸۰۰ میلیمتر می باشد. وزن خالی کپسول ۷۵ کیلوگرم و گنجایش آن معادل ۴۰ لیتر آب می باشد (البته کپسولهایی با ظرفیت بیشتر و کمتر نیز وجود دارد. در قسمت پایین کپسول یک حلقه تبدیل دایره به مرجع وجود دارد که جهت جلوگیری از غلطیدن کپسول اکسیژن در حالت خوابیده میباشد.

 کپسول استیلن برای استفاده در فرآیند جوشکاری اکسی گاز 

کپسول استیلن برای استفاده در فرآیند جوشکاری اکسی گاز  از ورق فولادی و به روش جوشکاری ساخته میشود. به دلیل فشار کمتر گاز استیلن، ضخامت دیوار کپسول در حدود ۴ تا ۵ میلیمتر می باشد. متراکم کردن گاز استیلن در فشار بالای bar ۲ بسیار خطرناک بوده و امکان انفجار وجود دارد. برای ذخیره سازی بیشتر گاز استیلن در فشار بالاتر، آن را در داخل مایع استن حل مینمایند.

برای توزیع یکنواخت گاز استیلن موجود در کپسول استیلن برای استفاده در فرآیند جوشکاری اکسی گاز  از مایع استن استفاده میشود ، مایع استن میتواند تا ۲۵ برابر حجم خود گاز استیلن را در خود حل نماید. برای توزیع یکنواخت مایع استن در داخل کپسول و انحلال بهتر گاز استیلن، داخل کپسول استیلن از مواد استفنجی شکل پر شده است. درصد تخلخل این مواد در حدود ۸۰ تا ۷۰ درصد می باشد. کپسول گاز استیلن باید همیشه به صورت ایستاده مورد استفاده قرار گیرد تا مایع استن از داخل کپسول خارج نگردد

رابطه فشار با دمای گاز برای استفاده در فرآیند جوش کاربید

 فشار گاز داخل کپسول با افزایش دمای محیط، زیاد شده و با حذف کاهش دمای محیط، کم میشود.

مقدار مجاز گاز خروجی از کپسولهای اکسیژن و  مقدار خروجی گاز استیلن در یک ساعت نباید از حد زیر بیشتر باشد.

 الف ) ۹۰۰ تا ۱۰۰۰ لیتر

 ب ) ۵۰۰ تا ۶۰۰ لیتر در ساعت به صورت مداوم

 در غیر این صورت باعث خروج مایع استن به همراه گاز خروجی می گردد. مقدار مجاز خروج گاز اکسیژن بین ۱۲۰۰ تا ۱۵۰۰ لیتر در ساعت می باشد. در خروجی بالاتر امکان یخ زدگی رگلاتور اکسیژن وجود دارد.

 در مواقعی که نیاز به حجم گاز مصرفی بالاتر می باشد از سیستم سانترال استفاده می شود. در این سیستم برای هر نوع گاز (اکسیژن یا استیلن) دو سری کپسول در قسمت چپ و راست زمانیکه گاز در یک طرف مصرف شد، شیر آن طرف بسته شده و شیر طرف دیگر باز شده و گاز برای مصرف وارد سیستم می گردد.

حمل و نقل کپسولها مورد نیاز برای استفاده در فرآیند جوشکاری استیلن

کپسول های مورد نیاز برای استفاده در فرآیند جوشکاری استیلن را باید همیشه با احتیاط حمل و نقل نمود و نکات ذیل را در نظر داشت : ۱) برای حمل نقل کپسولها، در حالت خالی و یا پر کلاهک کپسول را ببندید. ۲) از وارد شدن شوک و ضربه به کپسول خودداری شود. ۳) کپسولها را با احتیاط حمل نموده و از کشیدن غلطیدن و انداختن کپسول خودداری نمایید. ۴) برای کپسول در مسیرهای طولانی از وسایلی استفاده نمایید که مجهز به بست یا زنجیر برای نگهداری کپسول باشد. ۵) از حمل و نقل کپسول توسط زنجیر خودداری نمایید. ۶) از انتقال سیلندرهایی که دارای نشتی گاز می باشد خودداری نمایید.

نگهداری و انبار کردن کپسولها  برای استفاده در فرآیند جوشکاری استیلن

کپسول ها را در محیطی خنک و با تهویه مناسب نگهداری نمایید.

کپسولها را در محیطی سر پوشیده دور از برف و باران و مواد خورنده و حرارت زیاد نگهداری نمایید.

هیچگاه از شعله برای باز نمودن شیر و رگلاتور یخ زده استفاده نمایید.

 سیلندرها همیشه به صورت ایستاده مورد استفاده قرار گرفته و با بست یا زنجیر به دیوار بسته شوند.

 کپسول خالی و پر را به صورت مجزا از هم نگهدارید و با تابلو محل آن را را مشخص نمایید تا  برای استفاده در فرآیند جوشکاری استیلن دچار مشکل نشویم .

 هیچگاه شیر و اتصالات کپسولها مخصوصا کپسول اکسیژن را به روغن و گریس آلوده ننمایید (امکان انفجار وجود دارد)

در محیط بیرون، کپسولها را از تابش مستقیم نور خورشید دور نگه دارید

 کپسول استیلن همیشه به صورت ایستاده مورد استفاده قرار گیرد. از بکار بردن اتصالات مسی در مسیر گاز استیلن به عنوان رابط جدا خودداری کنید .

 

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد